lehtikaalisipsuja-normal.jpg

Kuvat kääntyvät jostakin syystä vinoon, vaikka ne on koneelle tallennettu ihan oikein päin... :/ Niskalihakset töihin siis ja päätä kallistelemaan. :)

 

Olen lukenut paljon lehtikaalin terveellisyydestä ja nähnyt erilaisia ohjeita kaalin valmistukseen, mutta kokeilin kaalin valmistusta ensimmäisen kerran vasta hetki sitten. Päätin aloittaa testaamisen lehtikaalisipseistä ja suosittelen reseptiä lämpimästi! Mies valitti kaalin hajusta kun sipsit olivat uunissa, mutta valitus loppui kun hän pääsi maistamaan lopullista tuotetta. Oli kuulemma hyvää. :)

Huuhtele 200g lehtikaalia. Poista lehtiruoti ja revi lehdet paloiksi. Levitä palat uunipellille leivinpaperin päälle ja kaada kaalien päälle oliiviöljyä. Sekoittele lastalla niin, että öljy leviää tasaisesti. Ripottele pinnalle suolaa. Kypsennä 150-asteisen uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia ja kääntele kaaleja välillä lastan avulla. Tarjoa hieman jäähtyneinä.

Sipsit ovat erittäin herkullisia ihan pelkästäänkin, mutta niille voi tehdä kaveriksi dippikastiketta, esimerkiksi kermaviilistä. Itse tarjoilin sipsejä oman pihan tomaateista tehdyn salsan kanssa, mutta luulen että kermaviilidippi voisi toimia vieläkin paremmin.

P.S. Ensimmäisellä testauskerralla sirottelin sipseille aivan liikaa suolaa. Toisella kerralla taas laitoin huomattavasti vähemmän ja jouduin jopa lisäämään suolaa kun sipsit tulivat uunista. Tämä jälkikäteen suolan lisääminen oli paljon parempi vaihtoehto, eli kannattaa siis olla varovainen suolan kanssa.lehtikaalisipsej%C3%A4-normal.jpg