Meillä kävi eilen vieraita ja päätin toissapäivänä leipoa kakkupohjan ihan uudella tavalla. Reseptin löysin täältä: http://www.iosonocirneco.com/erja/gluteeniton.htm#kakut

4 valkuaista

4 keltuaista

1dl sokeria

1rkl vettä

3/4dl perunajauhoja

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset, sokeri ja vesi vaahdoksi ja lisää jauhot varovaisesti. Lisää seokseen valkuaisvaahto varovasti nostellen. Voitele ja perunajauhota kakkuvuoka ja kaada taikina vuokaan. Paista 225 asteessa noin 20-30min (itselläni pinta oli mustunut jo 15 minuutin jälkeen, joten otin oman kakkuni ulos uunista jo tässä vaiheessa ja tulos oli hyvä mustunutta pintaväriä lukuunottamatta). Kun laitat kakun uuniin, muista sulkea luukku varovasti, ettei taikina lässähdä! 

mkakku%20uunissa-normal.jpg

Kakku näytti aluksi näin muhkealta uunissa, mutta uunista tullessaan kakku oli pienempi (ja pinnaltaan hieman mustunut... :S ).

mkakku-normal.jpg

Koristelin kakun kermavaahdolla ja tuoreilla mansikoilla. Maku oli erinomainen! Nyt kaikki ostamaan tuoreita kotimaisia marjoja!! :)