Hommasin itselleni Mats-Eric Nilssonin kirjan Aitoja makuja ympäri vuoden. Kirjassa on jaoteltu eri raaka-aineita sen mukaan mihin vuodenaikaan niitä kannattaa kaupasta ostaa. Esimerkiksi mansikoita kannattaa tietenkin ostaa kesällä kun ne ovat parhaimmillaan, eikä talvella kun marjat on poimittu raakoina ja toimitettu meille ties mistä kaukaa.

Kirjasta löytyy monenlaisia herkkuja ja ajattelin kokeilla valmistaa joku päivä ruokaa lampaasta, joka kirjan mukaan on parhaimmillaan näin syksyllä. En ole ennen valmistanut lampaasta mitään, mutta onneksi kirjassa on aina yksi resepti kustakin raaka-aineesta ja lisäksi lista mitkä aineet sopivat kyseisen tuotteen kanssa. Lampaan seuraksi sopivat kirjan mukaan esim. valkosipuli, sipuli, rosmariini, timjami, minttu, pistaasipähkinä, aprikoosi ja sitruunankuori. Näillä vinkeillä luulen saavani jonkinlaisen lammasruoan aikaiseksi.

Kirjassa annetaan myös hyviä vinkkejä minkälaisia kasvisten tulisi olla kun niitä valitsee kaupan hyllystä. Esimerkiksi lantusta kirjoitetaan että kannattaa valita kiinteitä ja sileitä lanttuja, jotka ovat kokoonsa nähden painavia, sillä se kertoo mehukkuudesta. Jos lantuissa on rumia kohtia, niitä on ehkä varastoitu liian pitkään tai väärin.

Mielenkiintoinen kirja kaikin puolin ja pullollaan reseptejä jotka laittavat kuolan valumaan suupielestä. :)

aitoja%20makuja-normal.jpg