Löysin kukkalaakso.com sivustoa selatessani blogitekstin joka koski pizzaa, jonka pohja olikin perinteisen vehnäjauhomössön sijasta tehty kukkakaalista. Innostuin asiasta ja muokkasin pizzasta oman versioni. Maku oli mielestäni oikeinkin hyvä, vaikka selvästi maistui että pohjassa oli käytetty kukkakaalia. Rakenne taas oli jotain aivan muuta kuin tavallisessa pizzassa. Pohja ei pysynyt kovinkaan hyvin kasassa kun pizzaa kaapi leivinpaperilta lautaselle. Seuraavana päivänä pohja pysyi esimerkillisesti kasassa kun söin pizzaa lounaaksi ja ruoka oli ollut pitkään jääkaapissa. Itseäni ei haittaa yhtään vaikkei pohja pysynytkään kasassa tuoreeltaan, kun lopputulos oli muuten hyvä. Tässä pizzan resepti:
Keskikokoinen kukkakaali
4tl pizzamaustetta
150g pussi mozzarellajuustoraastetta
3tl Psylliumjauhetta
Kalaharinsuolaa
3 kpl Kananmunia
1dl Luomu luonnonjogurttia
Keitä kaali suolavedessä kypsäksi ja valuta vedet siivilän avulla pois kattilasta. Soseuta kaalit sauvasekoittimella. Lisää muut aineet ja soseuta keskenään. Anna turvota hetki ja levitä pizzapohja leivinpaperille. Esipaista 225 asteessa noin 10min. Lisää päälle täytteet. Itse laitoin tomaattisosetta, jauhelihaa, tomaattia, auramurua ja juustoa. Paista kunnes juustot ovat sulaneet ja alkavat hieman ruskettua.
Pohja näytti tältä ennenkuin laitoin sen uuniin esipaistumaan.
Ja tässä valmis lopputulos. Näyttää ihan... pizzalta! :)
Alkuperäisen ohjeen löydät täältä:
http://leuhkatevaat.blogspot.fi/2013/09/pizzapohja-kukkakaalista-nams.html?m=1
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.