Kalaa pitäisi syödä vähintään kaksi kertaa viikossa, mutta meillä ainakin tulee usein syötyä vain kerran ja viikosta toiseen vain lohta. Näin kaupassa savusiikapaketin ja positiivinen yllätys oli se että hintakin oli pienempi kuin lohella. Ajattelin että kokeillaampa joskus jotain muutakin kuin lohta ja lopputuloksena oli kermainen savusiikakeitto. Nam! Tätä reseptiä kannattaa kokeilla. Keitosta tuli tosi hyvää ja tällä saa vähän vaihtelua ainaiseen lohen mussutukseen.

Vettä
Perunoita
Keittojuureksia
Kuohukermaa
Savusiikaa
Mausteeksi Kalaharinsuolaa, maustepippuria, laakerinlehtiä

Kuori ja pilko perunat ja lisää veteen perunat ja mausteet. Keitä perunoita hetkenaikaa ja lisää keittojuurekset. Kun juureksetkin ovat keittyneet hetken, lisää kuohukerma. Irrota kalasta lihat ja nypi ruodot mahdollisimman tarkasti pois. Lisää kalat ja anna kiehahtaa ja tarjoile.

keitto-normal.jpg