Käytin monissa ruuissa aiemmin erilaisia liemikuutioita. Tv-mainoksessa mainostetaan että pihvin voi paistaa lihaliemikuutiosta tehdyssä tahnassa ja minähän tietenkin innostuin ideasta ja paistelin hyvällä ruokahalulla mm. kanan rintafileetä rasvassa johon sulatin kanaliemikuution. Olen siis ostanut kunnollista ja kallista maustamatonta kanan rintafileetä ja pilannut sen täysin kauhealla lisäainemössöllä! Myös liemikuutiot ovat olleet viimeiset kaksi viikkoa visusti hyllyssä, enkä ole viljellyt niitä yhteenkään ruokaan.
 

Tässä Knorr kanaliemikuution tuoteseloste. Sieltä ei kauhean montaa terveellistä sanaa löydy:

Suola, arominvahventeet (mononatriumglutamaatti, dinatriumguanylaatti, dinatriuminosinaatti), kasvirasva, tärkkelys, kananliha 5,4%, kananrasva 3,6%, kovetettu kasvirasva, aromi, sokeri, sipuli 1%, mausteet (mm. sellerinsiemen), hiivauute, persilja, hapettumisenestoaine (rosmariiniuute).

 

kuutiot-normal.jpg