Ruokaremppaajan koekeittiössä on taas testattu uusia reseptejä. Tälläkertaa vuorossa oli näkkileivän teko. Kokeilin yhdistää kahden reseptin parhaat puolet, eli uusimmasta Pirkka-lehdestä löytyvän reseptin ja maissijauhopussin kyljessä lukevan ohjeen. Tulos oli erittäin hyvä (ainakin omasta mielestäni) ja mieskin kehui kun annoin hänen maistaa palasen luomustani. :) Kaikista hienointa on se, että resepti on äärimmäisen helppo ja nopea tehdä ja tottakai gluteeniton.

1dl auringonkukansiemeniä

1/2dl kurpitsansiemeniä

1dl kuorellisia sesaminsiemeniä

1dl pellavansiemenrouhetta

1dl maissijauhoa

1tl kalaharinsuolaa

1/2dl oliiviöljyä

2kpl kananmunia

Sekoita kuivat aineet ja lisää niihin öljy ja kananmunat. Levitä leivinpaperilla päällystetyn uunipellin päälle tasaiseksi esim. lusikan avulla. Paista 175 asteessa noin 25min. Kun näkkäri on hieman jäähtynyt, taittele levystä sopivankokoisia palasia.

Annoksesta tulee noin puoli pellillistä näkkäriä, eli jos haluaa tehdä koko pellin täyteen, tee ohje kaksinkertaisena.

n%C3%A4kk%C3%A4ri-normal.jpg

Näkkäriä lohkottuna palasiksi.

n%C3%A4kk%C3%A4ri%C3%A4-normal.jpg

Päällysteenä voita, juustoa, kinkkua ja tomaattia. Nautitaan pakurikääpäteen kanssa. Nam! :)