Vaaleanpunainen%20aamiainen-normal.jpg

Aamiaiseksi syön usein omatekemää smoothieta. Tässä smoothiessa on:

Liotettuja Chian siemeniä (laitoin illalla siemenet veteen ja kelmun alle jääkaappiin hyytelöitymään)
Banaani
Itsepoimittuja mansikoita pakkasesta
2tl Opti msm-jauhetta
2tl vehnänorasjauhetta
Toco jauhetta
Raaka luomu kananmuna

Laita ainekset kulhoon ja soseuta. Kaada lasiin ja nauti!

Mukissa on kahvia, johon on sulatettu 2tl kookosöljyä. Nam!

TAI

Munaaamiainen-normal.jpg

Aamiaiseksi (tai iltapalaksi) sopii loistavasti myös keitetyt luomu kananmunat, suippopaprika, Oltermanni siivut ja luomu saunapalvikinkku. Annos nautitaan pakurikääpäteen kera. Pitää todella hyvin nälän loitolla!

LOUNAS:

nopea%20lounas-normal.jpg

Tämä helppo ja nopea lounasvaihtoehto koostuu seuraavanlaisista aineista: kukka- ja parsakaalia keitettynä. Luomu porsaanlihasuikaleita, luomu valkosipulia, sipulia, luomu grillimaustetta ja luomu mustapippurijauhetta, kermaa, tarvittaessa maizenaa suurustamiseen.

TAI

munakanakas-normal.jpg

Lounaaksi saatan syödä vaikkapa munakasta. Tämän munakkaan raaka-aineet olivat luomu kananmunat, luomu valkosipuli, punasipuli, suippopaprika, luomu mustapippuri, Himalajan ruususuola, luomu kinkku, Oltermanni juusto ja oman maan ruohosipulia pakkasesta.

TAI

Kanaa%20ja%20rehuja-normal.jpg

Lounaaksi voi syödä vaikkapa quinoaa, kalkkunaa ja kasviksia tällä tavalla:

Kalkkunaa kermakastikkeessa:

Maustamattomia kalkkunapihvejä
Luomu currya
Jauhettua luomu mustapippuria
Kuohukermaa
Tuoretta timjamia
Voita tai kookosöljyä paistamiseen

Laita voi tai öljy kuumalle pannulle ja asettele kalkkunat perään. Käännä kalkkunat kun pinta on ruskistunut. Ripottele reilusti currya ja maun mukaan mustapippuria päälle. Käännä kalkkunat vielä kerran ennen kerman lisäystä (curry on rasvaliukoinen mauste ja siitä saa maut parhaiten esiin kun mauste on tekemisissä edes hetken rasvan kanssa). Lisää kerma ja anna kiehua hetken aikaa kasaan. Pilko mukaan hieman tuoretta timjamia.

Kasvikset:

Suippopaprikaa
Punasipulia
Luomu valkosipulia
Parsakaalia
Himalajan ruususuolaa
Luomu mustapippurirouhetta
Juoksevaa hunajaa
Voita tai kookosöljyä paistamiseen

Pilko kasvikset ja sipulit. Lisää voi tai öljy kuumalle paistinpannulle ja heitä sipulit mukaan. Freesaa sipuleita hetki ja lisää parsakaalit. Mausta pippurilla ja suolalla. Lisää paprikat ja hunaja.

Quinoa:

Quinoaa
Luomu valkosipulia
Kalaharin suolaa
Tuoretta timjamia

Huuhtele quinoa siivilässä kuumalla vedellä. Laita kattilaan quinoat ja vettä (suhde on 1dl quinoaa/2dl vettä). Pilko mukaan valkosipulit sekä timjami ja mausta keitinvesi suolalla. Keitä kunnes neste on haihtunut.

PÄIVÄLLINEN:

HIrvis%C3%A5%C3%A5ssi-normal.jpg

Hyvä päivällisvaihtoehto on hunajaiset uunijuurekset ja jauhelihakastike hirvenlihasta. Appiukko kuuluu hirviporukkaan ja tuo meillekin välillä syksyisin tuoretta hirvenlihaa mitä pakastan kätevästi pieninä annoksina. Hirvi maistuu todella maukkaalta ja on todellista lähi- ja luomuruokaa! :)

TAI

P%C3%A4iv%C3%A4llissalaatti-normal.jpg

Teen vähintään kerran viikossa päivälliseksi salaattia. Tämänkertaisen salaatin ainekset olivat: luomu salaatti lähituottajalta, kurkku, suippopaprika, feta, luomu kinkku, pinjansiemen ja salaatinkastikkeena käytin avocadoöljyä. Äärimmäisen herkullinen salaatti vaikka itse sanonkin! :D

ILTAPALA:

iltapalap%C3%A4hkin%C3%B6it%C3%A4-normal

Iltapalaksi syön esimerkiksi erilaisia pähkinöitä ja manteleita, kookoslastuja, kuivattuja marjoja ja kaakaorouhetta. Ja kyytipoikana tietenkin pakurikääpäteetä luomuhunajalla. :)

Saatan syödä iltapalaksi myös samanlaisen kananmunalautasen, kuin aamiaisellakin.

YHTEENVETO:

Kun syö esimerkiksi näitä edellämainittuja ruokia, ei tee mieli napostella aterioiden välissä. Maha täyttyy pienemmälläkin annoksella, kun raaka-aineet ovat laadukkaita, eivätkä esimerkiksi täynnä e-koodeja ja teollisuudessa käytettyjä tärkkelyksiä sun muita ruoan täyteaineita. Selviän oikein hyvin kolmella tai neljällä aterialla päivässä, eikä suuhun tosiaan eksy mitään muuta kuin vettä aterioiden välillä. :) Koska syömäni ruoka ei sisällä lainkaan viljaa ja sokeria, olen pirteä ja jaksan harrastaa enemmän liikuntaakin kuin ennen.