Kiusauksia olisi tarjolla joka puolella. Onneksi makeanhimoni on vähentynyt huomattavasti, mikä edesauttaa sitä etten tartu kaupassa tai kotona niin herkästi epäterveellisiin tuotteisiin. Olen myös lukenut niin paljon kaikenmaailman karkkien, keksien yms. sisältämistä aineista niin paljon ettei mieleni himoitse senkään vuoksi kyseisiä tuotteita.

Kotona terveellinen elämäntapa on helppoa, mutta kun lähtee ulkomaailmaan, ei terveellisiä vaihtoehtoja ole aina välttämättä tarjolla. Koin ensimmäisen houkutusreissun lauantaina kun lähdimme koko perheen voimin käymään Ikeassa. Olen aiemmin syönyt Ikean reissuilla katkarapuvoileivän (vehnämössöleipää ja majoneesi tehty ties mihinkä kasviöljyyn) ja suklaakakku- tai mansikkajuustokakkupalasen. Tälläkertaa otin fetajuustosalaatin (ei sisällä lainkaan kastiketta) sekä palan mansikkajuustokakkua, mutta jätin kakusta pohjan kokonaan syömättä, koska pohjassa on eniten sokeria, sekä koko kakun vehnäjauhot. Ilman pohjaa kakku maistui yllättävän vähän makealta.

Toinen houkutuspäivä oli eilen kun vierailin pojan kanssa kaverillani, jonka lapsella oli ollut viikonloppuna ristiäiset. Kahvipöytä siis notkui herkkuja mitä juhlista oli jäänyt yli. Söin kaksi pientä karjalanpiirakkaa munavoilla, sentin paksuisen siivun valkosuklaajuustokakkua ja yhden itsetehdyn suklaakeksin. Siis minä, joka aiemmin olisin syönyt ainakin seitsemän kertaa enemmän herkkuja kuin nyt! Huomenna menen taas pojan kanssa kyläreissuun ja uusia houkutuksia on siis luvassa... Onneksi pienet herkuttelut eivät estä terveellisempää elämäntapaa ja laihtumista, kun pääasiassa ravinto koostuu terveellisistä raaka-aineista. :)