Tässä äärimmäisen yksinkertainen leipäresepti, millä saa aikaan pellillisen leipää kerrallaan. Olen leiponut leipää useita kertoja kuivahiivaa käyttäen, mutta leipä ei ole suuremmin kohonnut koskaan. Pari kertaa testasin taikinaa leivinjauheen kanssa ja lopputulos oli ihan samanlainen kuin kuivahiivallakin. Taikinan voi tehdä valmiiksi vaikka edellisenä iltana ja paistaa seuraavana aamuna.
4dl vettä
2dl turkkilaista jogurttia
2tl psylliumia
1tl suolaa
1pss kuivahiivaa TAI 2tl leivinjauhetta
1dl auringonkukansiemeniä
2dl maissijauhoa
2dl riisijauhoa
Vajaa desi riisijauhoa leivän levitykseen
Auringonkukansiemeniä leivän pinnalle
Sekoita vesi ja jogurtti käsivispilällä.. Lisää psyllium, suola ja hiiva/leivinjauhe ja anna turvota noin viisi minuuttia. Lisää siemenet ja jauhot erissä vispilällä sekoittaen. (Taikinasta jää aika tahmaista ja löysää.) Peitä taikinakulho kannella ja laita jääkaappiin noin 3-5 tunniksi.
Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipeltiin riisijauhon avulla. Tee taikinapyörällä ruudukko, minkä avulla leipä on helppo paloitella kypsänä. Ripottele pinnalle auringonkukansiemeniä.
Laita kylmän uunin pohjalle kattilallinen kiehuvaa vettä ja pelti keskitasolle. Anna taikinan olla "höyryuunissa" noin 30 minuuttia. Ota kattila pois ja laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Taikina saa jäädä uuniin kuumentumisen ajaksi. Kun uuni on lämmennyt, leipä saa paistua vielä noin 15 minuuttia, tai kunnes pinta on kullanruskea.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.