Tässä äärimmäisen yksinkertainen leipäresepti, millä saa aikaan pellillisen leipää kerrallaan. Olen leiponut leipää useita kertoja kuivahiivaa käyttäen, mutta leipä ei ole suuremmin kohonnut koskaan. Pari kertaa testasin taikinaa leivinjauheen kanssa ja lopputulos oli ihan samanlainen kuin kuivahiivallakin. Taikinan voi tehdä valmiiksi vaikka edellisenä iltana ja paistaa seuraavana aamuna.

pellileip%C3%A4-normal.jpg

4dl vettä

2dl turkkilaista jogurttia

2tl psylliumia

1tl suolaa

1pss kuivahiivaa TAI 2tl leivinjauhetta

1dl auringonkukansiemeniä

2dl maissijauhoa

2dl riisijauhoa

Vajaa desi riisijauhoa leivän levitykseen

Auringonkukansiemeniä leivän pinnalle

Sekoita vesi ja jogurtti käsivispilällä.. Lisää psyllium, suola ja hiiva/leivinjauhe ja anna turvota noin viisi minuuttia. Lisää siemenet ja jauhot erissä vispilällä sekoittaen. (Taikinasta jää aika tahmaista ja löysää.) Peitä taikinakulho kannella ja laita jääkaappiin noin 3-5 tunniksi.

Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipeltiin riisijauhon avulla. Tee taikinapyörällä ruudukko, minkä avulla leipä on helppo paloitella kypsänä. Ripottele pinnalle auringonkukansiemeniä. 

Laita kylmän uunin pohjalle kattilallinen kiehuvaa vettä ja pelti keskitasolle. Anna taikinan olla "höyryuunissa" noin 30 minuuttia. Ota kattila pois ja laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Taikina saa jäädä uuniin kuumentumisen ajaksi. Kun uuni on lämmennyt, leipä saa paistua vielä noin 15 minuuttia, tai kunnes pinta on kullanruskea.

pellileip%C3%A4%20valmiina-normal.jpg