cashewsuklaa-normal.jpgmustikkasuklaa-normal.jpg

Luin netistä erilaisista raakasuklaa resepteistä ja päätin että suurena suklaan ystävänä haluan kokeilla suklaan tekemistä ihan itse. Ja vielä sellaisen suklaan mitä voisin syödä hyvällä omallatunnolla. :) Ostin aineet suklaan tekoon Prismasta, missä oli yllätyksekseni suhteellisen kattava valikoima terveystuotteita. Suklaamassan tein kookosöljystä, kaakaovoista, kaakaojauheesta (ei siis mistään Dumle-kaakaosta vaan oikein kunnon jauheesta!), spirulina-leväjauheesta ja kotimaisesta hunajasta. Laitoin korkeareunaiseen uunipeltiin kaksi leivinpaperia niin, että sain tehtyä kahta erimakuista suklaa"levyä". Toiselle leivinpaperille kaadoin pakkasesta anopin ja appiukon poimimia mustikoita ja kaadoin puolet suklaamassasta päälle. Loppuun massaan sekoitin cashewpähkinää ja kaadoin mössön leivinpaperille. Suklaa oli pari tuntia jääkaapissa jähmettymässä, kunnes kävin lohkomassa jähmettyneistä levyistä itselleni maistiaisia. Ja voin kyllä ihan rehellisesti sanoa että omatekemä raakasuklaa oli todella hyvää! Kaikista hienointa tässä on se, että suklaa on kaikenlisäksi terveellistä. :)

Kuvissa valmista suklaata.