Pöydällä oli monta banaania, jotka olivat menossa käyttökelvottomaksi. Ruokaa on ikävää heittää roskiin, eli ei muuta kuin aivosolut töihin ja miettimään mitäs sitä tekisikään banaaneista. Päädyin siihen tulokseen että kokeilen tehdä iltapalaksi banaani-proteiinilettuja. Googlea kahlatessa tuli vastaan jos jonkinlaista ohjetta. Johonkin tuli maitorahkaa, mitä jääkaapistamme ei löytynyt ja jossakin ohjeessa ei ollut muuta kuin munia ja banaania. Päätin kehitellä ihan oman lettutaikinan niistä aineista mitä kaapista sattui löytymään. :)

Otin päivällä pakkasesta sulamaan oman pihan omenoista tehtyä omena-kanelihilloa ja hetken aikaa mietin että vatkaan kyytipojaksi myös hunajalla makeutettua kermavaahtoa, mutta laiskuus iski ja jätin kermavaahdon vatkaamatta. Lettu ilman omenahilloa ei ollut mitenkään kauhean kummallisen makuinen, mutta hillon kanssa oikein mahtava ja täyttävä yhdistelmä. Kermavaahdon kanssa tarjoiltuna näitä voisi syöttää vaikka vieraille jälkiruoaksi tai tarjoilla vaikkapa sunnuntaibrunssilla.

Annoksesta tulee neljä isohkoa lettua:

2kpl hyvinkypsyneitä banaaneja
4 luomumunaa
1,5dl riisiproteiinia
Ripaus vaniljasokeria
Ripaus kardemummaa
Ripaus ruususuolaa
Kookosöljyä paistamiseen

Muussaa banaanit haarukalla mössöksi. Sekoita joukkoon munat ja kuivat aineet. Laita pannu kuumenemaan ja kuumalle pannulle koookosöljyä. Annostele lettutaikinaa kauhalla pannulle ja paista kummaltakin puolelta kunnes lettu on kauniin ruskea. Tarjoile lämpimänä itsetehdyn hillon (ja hunajalla makeutetun kermavaahdon) kera.
 

lettu%20pannulla-normal.jpg

Lettu paistumassa pannulla.

banskuletut-normal.jpg

Valmiita lettuja.

 

riisiprotsku-normal.jpg

Riisiproteiini on gluteeniton, laktoositon, makeuttamaton, lisäaineeton ja tottakai runsasproteiininen. Proteiinin määrä on 80% ja koostumus vastaa 98%:sesti äidinmaidon ja 97%:sesti heran aminohappokoostumusta. Itse käytän riisiproteiinia aamupirtelön joukossa, mutta sitä voi lisätä vaikkapa puuroon jos syö sellaista. :)