Edellisessä kirjoituksessani mainitsin jo vauvojen valmisruuat, mutta niistä on pakko kirjoittaa vielä ihan oma juttunsa. Meitä vanhempia viilataan kyllä aika pahasti linssiin...

Syötin eilen lapselleni Piltin mustikkasosetta iltapuuron kanssa. Oli ensimmäinen ja myös viimeinen kerta kun tarjosin kyseistä tuotetta rakkaalle lapselleni. Tuoteseloste on seuraavanlainen: vesi, mustikka (37%), hedelmäsokeri, riisitärkkelys, sakeuttamisaineet (pektiini, kalsiumsitraatti). Tuotteen nimi ei mielestäni saisi olla mustikkasose, vaan mustikanmakuinen vesi-tärkkelyssose.

Vieläkin törkeämpää huijausta on Muksun mustikkakiisseli. Tuoteseloste: vesi, viinirypälemehu, mustikka (15%), maissitärkkelys, sakeuttamisaine (guarkumi), c-vitamiini. Mikäli tuote sisältäisi enemmän mustikkaa, ei vitamiinia tarvitsisi erikseen lisäillä. Samaisen valmistajan mangokiisselissä on sentään 35% mangoa, mikä ei kyllä sekään ole aplodien arvoinen suoritus.

kiisselit-normal.jpg

Olen syöttänyt puurojauheiden ohella tetrassa olevaa puuroa, mitä täytyy vaan vähän lämmittää mikrossa ja on valmista tarjottavaksi. Helppoa ja kätevää. Muksun puuroversiossa hehkutetaan oikein kannessa että puuro on hyvin marjaisaa. Karu totuus paljastuu tuoteselostetta lukemalla. Vadelmapuurossa on vadelmia 15% ja puolukkapuurossa puolukoita 10%! Minulla on hieman erilainen käsitys hyvin marjaisasta kuin puuron valmistajalla.

puurot-normal.jpg

Tästälähin aion syöttää mahdollisimman paljon itsetehtyjä soseita, kiisseleitä ja puuroja pojalleni. Kaapissa täytyy kuitenkin aina löytyä myös kaupan soseita, kun kauppaan on 16km matkaa ja koskaan ei tiedä mikä tulva, lumimyrsky tms katkoo tien kaupalle.

Tein tänään pojalleni kiisseliä, missä on todella paljon marjoja. Tässä ohje kiisselin tekoon.

Mustikoita
Mansikoita
Vettä
Perunajauhoja

Keitä marjat vedessä. Soseuta sauvasekoittimella. Sekoita perunajauhoja pieneen vesimäärään ja lisää kiisseliin koko ajan sekoittaen. Jäähdytä ja tarjoile.

Omatekemässä kiisselissä on sekin hyvä puoli että keittiön täyttää huumaava marjojen tuoksu. Lisäksi kiisseli on lähiruokaa, koska mustikat ovat anopin ja appiukon poimimia ja mansikat on poimittu 20km päässä sijaitsevalta marjatilalta anopin toimesta. :)