Varsinkin talvi-iltoina on mukavaa laittaa villasukat jalkaan ja juoda lämmintä kaakaota ja herkutella omatekemillä leivonnaisilla. Tässä ohje viikuna-vaniljaskonsseihin. Samainen ohje löytyy Risentan riisijauhopussista.

4,5dl riisijauhoa
2tl leivinjauhetta
2rkl sokeria (kookos)
1/2tl suolaa
75g huoneenlämpöistä voita
2dl (täys)maitoa
6 kuivattua viikunaa
2rkl vaniljasokeria

Täyte:
Kuohukermaa
Hunajaa
Mansikoita

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita riisijauho, leivinjauhe, vaniljasokeri, suola ja sokeri ja nypi voi sekaan. Pilko viikunat. Lisää maito ja viikunat seokseen ja alusta tahmeaksi taikinaksi. Vuoraa pelti leivinpaperilla ja ota taikinasta 8 nokaretta pellille. Paista uunin keskiosassa 10-12 minuuttia.

Itse halkaisin skonssit laskiaispullan tapaan ja täytin ne mansikoilla ja hunajalla makeutetulla kermavaahdolla.

skonssi%20ja%20kaakao-normal.jpg

Nautin skonssit lämpöisen vaniljakaakaon kanssa, jonka ohjeen bongasin s-ryhmän lehdestä.

kaakao%20ohje-normal.jpg

Fariinisokerin tilalla käytin kookossokeria. Ja lopputulos oli oikein loistava!