Tein taas erän raakasuklaata kun edellinen satsi loppui ja meille oli tulossa vieraitakin. Tälläkertaa yritin mittailla aineksia tarkemmin kuin ensimmäisellä kerralla (ensimmäisen satsin resepti löytyy blogikirjoituksen "raakasuklaata" kommentit-osiosta). Aiemmasta erästä tuli mielestäni hieman makeampaa ja enemmän kaupan suklaan makuista, kun taas tämä uusi erä on enemmän "terveyssuklaan" makuista, eli ei niin makeaa ja joku (epäilen hampunsiemenrouhetta) maku maistuu jonkinverran jälkimakuna. Meillä kävi viikonloppuna kahtena päivänä vieraita ja kaikki olivat kuitenkin sitä mieltä että suklaa oli hyvänmakuista. Tein taas kahta eri versiota samasta suklaamassasta. Toinen levy on kookossuklaata ja toinen minttukrokanttia. Tässä vielä resepti jos joku haluaa kokeilla. :)

150g kaakaovoi
n. 2,5-3dl kookosöljy

-Raasta kaakaovoi ja sulata voi sekä öljy vesihauteessa.

1tl Himalajan ruususuola
2dl carob-jauhe
1,5dl toco-jauhe
3tl spirulina-leväjauhe
1tl soijalesitiini
1rkl hampunsiemenrouhe
Hunajaa oman maun mukaan

-Sekoita kuivat aineet sulaan voi-öljy seokseen. Otin noin 1/3 valmiista massasta erilliseen kulhoon ja sekoitin mukaan 1,5dl kookoshiutaleita. Loppuun suklaamassaan lisäsin piparminttuaromia (piparminttuöljy olisi parempi, mutta en löytänyt sitä kaupasta) sekä 1,5dl kaakaorouhetta. Sitten vain massat leivinpaperilla vuorattuun uunipelliin (tein kaksi erillistä karsinaa kahdesta leivinpaperista) ja suklaalevyt jääkaappiin jähmettymään. Ja sitten jonkin ajan kuluttua herkuttelemaan!

Tässä kookossuklaata.

kookossuklaa-normal.jpg

Ja tässä minttukrokanttia.

minttusuklaa-normal.jpg