Nettiä selatessani löydän päivittäin ihania reseptejä mitkä haluaisin kaikki toteuttaa, mutta valitettavasti ihan kaikkea ei aina ehdi kokeilla. Näin joulun alla on mukavaa testata joulureseptejä, mitkä ovat gluteenittomia ja mahdollisimman terveellisiä. Tässä on yksi vaihtoehto joulupöytään perinteisen joululimpun tilalle. Mieheni suhtautuu aina epäillen testikeittiöni tuotoksiin kun olen tekemässä niitä, mutta tämäkin leipä sai kehuja kun mies pääsi maistelemaan. :) Leikkasin leivän siivuiksi ja säilytän sitä lautaselle kelmutettuna jääkaapissa, niin voin herkutella yhdellä satsilla useita päiviä.
1dl riisijauho
1dl maissijauho
2dl tattarijauho
2tl psyllium
1tl sooda
1tl leivinjauhe
2tl kaneli
1tl kardemumma
2tl piparkakkumauste
1/2tl kalaharinsuola
3rkl kookossokeri
1rkl kaakaorouhetta
kourallinen manteleita rouhittuna
1 1/2dl Luomu täysmaitoa
3rkl kookosöljyä
2rkl sitruunamehu
2kpl kypsää banaania
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lämmitä maito mikrossa ja lisää siihen kookosöljy niin että öljy sulaa maitoon. Lisää loput kosteat aineet maitoon ja yhdistä seos kuiviin aineisiin. Levitä leivinpaperi leipävuokaan (itse käytin kakkuvuokaa kun en omistanut leipävuokaa. Eilen ostin kaappiin kaksi leipävuokaa niin seuraavalla kerralla saa tehtyä oikeaan muottiin.) Kaada taikina muottiin ja leikkaa vuoasta ylitulevat leivinpaperit pois, etteivät ne turhaan kärvenny uunissa. Paista 175 asteessa noin 35min.
"Kaunis" leivinpaperointi kakkuvuokaan. :)
Taikina menossa uuniin.
Valmista leipää.
Alkuperäinen resepti löytyy tämän linkin takaa:
http://cocovishop.com/fi-wp/jouluinen-banaanileipa-gluteeniton/
Tässä on uusi mottoni: Perästä kuuluu sanoi ruisleivän pureskelija... :)
Löysin lausahduksen nettiä selatessani, kun luin aivan loistavaa Christer Sundqvistin blogia. :)
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.