Nettiä selatessani löydän päivittäin ihania reseptejä mitkä haluaisin kaikki toteuttaa, mutta valitettavasti ihan kaikkea ei aina ehdi kokeilla. Näin joulun alla on mukavaa testata joulureseptejä, mitkä ovat gluteenittomia ja mahdollisimman terveellisiä. Tässä on yksi vaihtoehto joulupöytään perinteisen joululimpun tilalle. Mieheni suhtautuu aina epäillen testikeittiöni tuotoksiin kun olen tekemässä niitä, mutta tämäkin leipä sai kehuja kun mies pääsi maistelemaan. :) Leikkasin leivän siivuiksi ja säilytän sitä lautaselle kelmutettuna jääkaapissa, niin voin herkutella yhdellä satsilla useita päiviä.

 

1dl riisijauho

1dl maissijauho

2dl tattarijauho

2tl psyllium

1tl sooda

1tl leivinjauhe

2tl kaneli

1tl kardemumma

2tl piparkakkumauste

1/2tl kalaharinsuola

3rkl kookossokeri

1rkl kaakaorouhetta

kourallinen manteleita rouhittuna

1 1/2dl Luomu täysmaitoa

3rkl kookosöljyä

2rkl sitruunamehu

2kpl kypsää banaania

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lämmitä maito mikrossa ja lisää siihen kookosöljy niin että öljy sulaa maitoon. Lisää loput kosteat aineet maitoon ja yhdistä seos kuiviin aineisiin. Levitä leivinpaperi leipävuokaan (itse käytin kakkuvuokaa kun en omistanut leipävuokaa. Eilen ostin kaappiin kaksi leipävuokaa niin seuraavalla kerralla saa tehtyä oikeaan muottiin.) Kaada taikina muottiin ja leikkaa vuoasta ylitulevat leivinpaperit pois, etteivät ne turhaan kärvenny uunissa. Paista 175 asteessa noin 35min.

leivinpaperointi-normal.jpg

"Kaunis" leivinpaperointi kakkuvuokaan. :)

menossa%20uuniin-normal.jpg

Taikina menossa uuniin.

uunista%20tulleena-normal.jpg

Valmista leipää.

Alkuperäinen resepti löytyy tämän linkin takaa:

http://cocovishop.com/fi-wp/jouluinen-banaanileipa-gluteeniton/

 

Tässä on uusi mottoni: Perästä kuuluu sanoi ruisleivän pureskelija... :)

Löysin lausahduksen nettiä selatessani, kun luin aivan loistavaa Christer Sundqvistin blogia. :)

http://blogit.iltalehti.fi/christer-sundqvist/