Sain Ruohonjuuren nettikaupan tilauksen yhteydessä "superherkkuja superfoodeista" -esitteen, joka oli pullollaan aivan ihania reseptejä. Ostin aineet suklaakakkua varten ja olin tyytyväinen lopputulokseen. Kakusta tuli hyvää, mutta tosi tosi makeaa, eli agavesiirappia voisi laittaa päälliosaan hieman vähemmänkin jos ei ole kauhea makean ystävä. Kukaan viikonlopun vieraista ei aluksi uskonut ettei kakussa ole yhtään sokeria tai vehnäjauhoa. :)

Pohja:
4,8dl manteleita
1,2dl kuivattuna taateleita (liota yön yli tai käytä tuoreita)
Ripaus kalaharin suolaa (käytin Himalajan ruususuolaa kun en löytänyt tätä kaupasta)
1tl luonnonvaniljaa (käytin vaniljasokeria)
2rkl vaahterasiirappia (käytin kuusenkerkkäsiirappia kun sitä oli kaapissa avattuna)
1rkl kookosöljyä sulatettuna
3rkl raakakaakaojauhetta

Surauta mantelit muruiksi monitoimikoneessa. Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi massaksi. Painele irtopohjavuokaan ja laita jääkaappiin jähmettymään.

Täyte:
6dl cashewpähkinöitä (liota yön yli tai vähintään 4h)
1,2dl vettä
2,4dl agavesiirappia
1,2dl kookosöljyä sulatettuna
1tl luonnonvaniljaa
Ripaus kalaharin suolaa
2,4dl raakakaakaojauhetta

Surauta pähkinät blenderissä karkeaksi rouheeksi. Lisää loput aineet vähitellen  ja sekoita täysin sileäksi massaksi. Vettä tai kookosöljyä voi lisätä hieman enemmän, mikäli koostumus tuntui liian jämäkältä. Myös makeutta voi säädellä oman maun mukaan. Kaada täyte pohjan päälle ja jähmetä pakastimessa. Koristele kakku esim. marjoilla (itse leikkasin päärynää ja viinirypäleitä).

suklaakakku-normal.jpg