pasta-normal.jpg

Löysin S-marketista suhteellisen edullista gluteenitonta makaronia (500g pussi maksoi vähän yli 2€) ystäväni vinkin avulla. Makaroni on 100% maissia ja vettä, eli se sopii monelle allergisellekin. Lapsena lempiruokani oli makaronilaatikko, siispä sitä täytyi testata gluteenittomana versiona. 

500g gluteenitonta makaronia 
400g naudan luomu jauhelihaa
Sipuli
2kpl valkosipulin kynsiä
Luomu grillimaustetta
Luomu mustapippurirouhetta
Himalajan ruususuolaa
4kpl tomaatteja
100g kevätsipulia
7dl luomu täysmaitoa
4kpl luomu kananmunia
150g juustoraastetta

Keitä makaronit suolavedessä (älä lisää keitinveteen öljyä. Se lilluu veden pinnalla kun makaronit kiehuvat ja kun vesi kaadetaan pois, öljy on ensimmäisenä viemärissä. Näin siis öljyät ainoastaan talosi viemäriverkoston, etkä lainkaan makaronejasi!). Siivilöi ja kaada makaronit suureen uunivuokaan. Paista jauheliha pannulla. Lisää hienonnettu sipuli ja valkosipuli sekä mausteet kun liha on kypsynyt ja anna paistua vielä hetki. Kaada lihat makaronien seuraksi vuokaan. Paloittele tomaatit ja kevätsipulit ja sekoita ne lihan ja makaronin joukkoon. Vatkaa maito ja munat sekaisin kulhossa ja kaada vuokaan. Ripottele päälle juustoraaste. Paista 200 asteessa noin 45-50 minuuttia.