Jokin aikaa sitten kokeilin tehdä pitsapohjaa kukkakaalista (artikkeli löytyy viimevuoden kirjoituksista), mutta nyt ajattelin kokeilla pitsapohjaa kananmunalla tehtynä. Pohja on periaatteessa ihan tavallinen gluteeniton munakasrulla, jota ei kääritä rullalle, vaan pohja saa päällensä pitsatäytteet. Koska pohjassa on paljon kananmunaa, on pitsa todella täyttävää. Jauhoina käytin tattarijauhoa, joka ei kuulu maultaan suosikkeihini, mutta kun täytettä on reilusti, tattari ei maistu läpi lainkaan. Ja tattari on terveellistä, niin sen voimalla syö sellaisetkin palaset missä tattari maistuu. :)

6kpl luomumunia
3,3dl kuohukermaa
2,5dl täysmaitoa
2tl Himalajan ruususuolaa
Tuoretta timjamia
2dl tattarijauhoa
1tl leivinjauhetta
Mustapippuria jauhettuna (luomu)

Sekoita kaikki pohjan ainekset kulhossa. Laita leivinpaperi syvälle uunipellille ja kaada munamassa leivinpaperille. Paista 200 asteessa noin 25min.

Täytteeksi pitsaani laitoin seuraavia aineita:

Heinzin vähemmän suolaa ja sokeria sisältävää ketsuppia (levitä veitsellä pohjan päälle)
Tonnikalaa
Ananasta
Aurajuustoa
Juustoraastetta
Pitsamaustetta
Rucolaa valmiin pitsan päälle

Kun täytteet on ladottu pohjan päälle, laita pitsa uunin ylätasolle vielä noin 15 minuutiksi. Itse käytin grillivastusta kun uunistamme sellainen löytyy.

munapitsaa-normal.jpg