Kokeilin taas tehdä omaa raakasuklaata ja resepti oli taas hieman erilainen kuin edelliskerroilla. Tälläkertaa jätin kookosöljyn vallan pois ohjeesta ja tilalle laitoin kaakaomassaa. Lopputulos oli hyvä ja suklaa muistutti rakenteeltaan todella paljon kaupan suklaata. Jaoin taas massan puoliksi ja tein kahta erilaista makua. Tälläkertaa vuorossa olivat saksanpähkinäsuklaa sekä piparminttusuklaa. Nam! :)
150g kaakaovoita
150g kaakaomassaa
Raasta voi ja massa kulhoon ja sulata vesihauteessa (itse jätin massan raastamatta ja sain odotella pitkän tovin ennenkuin massa oli sulanut).
2dl kaakaojauhetta
1rkl soijalesitiiniä
2tl spirulina-leväjauhetta
5rkl hunajaa
1tl ruususuolaa
2dl toco-jauhetta
1,25dl sakasanpähkinöitä rouhittuna
5 tippaa japanilaista piparminttuöljyä
Sekoita loput aineet sulaan massaan. Ota puolet massasta eri kulhoon ja sekoita joukkoon saksanpähkinät. Toiseen puoliskoon sekoitetaan piparminttuöljy. Sitten massat kaadetaan muotteihin/leivinpaperille ja laitetaan jääkaappiin jähmettymään.
Vasemmalla saksanpähkinäsuklaa ja oikealla piparminttusuklaa.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.