Tässä todiste että lopputulos voi olla ihan syötävä vaikkei kaikki raaka-aineet olisikaan juuri sitä mitä alkuperäisessä reseptissä lukee. Lähikaupasta ei löytynyt kookosjauhoa eikä kuivattuja karpaloita, niin jouduin hieman soveltamaan mantelijauhon ja naapurintädiltä saadun karpalohillon kanssa. Kekseistä tuli hillon takia tummempia kuin alkuperäisessä ohjeessa.
100g voita
2dl kookossokeria
1rkl raastettua appelsiinin kuorta
1tl vaniljasokeria
1 kananmuna
2dl tattarijauhoa
2dl mantelijauhoa
2tl psylliumia
1tl leivinjauhetta
1/4tl kalaharin suolaa
1dl kookoshiutaleita
4rkl itsetehtyä karpalohilloa
- Sekoita sula voi, sokeri, appelsiininkuori ja vaniljajauhe kulhossa sähkövatkaimella. Vatkaa joukkoon kananmuna.
- Sekoita kuivat aineet erillisessä kulhossa ja lisää kuivat aineet voiseoksen joukkoon.
- Lisää karpalohillo ja kookoshiutaleet.
- Levitä kahden ruokalusikan avulla pellille riittävän kauaksi toisistaan.
- Paista 175-asteisessa uunissa 11-15 minuuttia.
Alkuperäinen resepti:
http://cocovishop.com/fi-wp/karpalo-kookoskeksit-gluteeniton/
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.