Tässä todiste että lopputulos voi olla ihan syötävä vaikkei kaikki raaka-aineet olisikaan juuri sitä mitä alkuperäisessä reseptissä lukee. Lähikaupasta ei löytynyt kookosjauhoa eikä kuivattuja karpaloita, niin jouduin hieman soveltamaan mantelijauhon ja naapurintädiltä saadun karpalohillon kanssa. Kekseistä tuli hillon takia tummempia kuin alkuperäisessä ohjeessa.

100g voita

2dl kookossokeria

1rkl raastettua appelsiinin kuorta

1tl vaniljasokeria

1 kananmuna

2dl tattarijauhoa

2dl mantelijauhoa

2tl psylliumia

1tl leivinjauhetta

1/4tl kalaharin suolaa

1dl kookoshiutaleita

4rkl itsetehtyä karpalohilloa

  1. Sekoita sula voi, sokeri, appelsiininkuori ja vaniljajauhe kulhossa sähkövatkaimella. Vatkaa joukkoon kananmuna.
  2. Sekoita kuivat aineet erillisessä kulhossa ja lisää kuivat aineet voiseoksen joukkoon.
  3. Lisää karpalohillo ja kookoshiutaleet.
  4. Levitä kahden ruokalusikan avulla pellille riittävän kauaksi toisistaan.
  5. Paista 175-asteisessa uunissa 11-15 minuuttia.

keksit-normal.jpg

 

Alkuperäinen resepti:

http://cocovishop.com/fi-wp/karpalo-kookoskeksit-gluteeniton/