Tein viimeviikolla mutakakkua, kun meille oli tulossa vieraita. Löysin karppaussivustolta herkullisen kuuloisen ohjeen, jonka muokkasin itselleni sopivaksi. Alkuperäisessä versiossa on käytetty makeutusjauhetta, mutta itse laitoin ruokosokeria vaikka olenkin pyrkinyt välttämään sokeria. Mielestäni se on kuitenkin parempi vaihtoehto kuin joku teollisesti tuotettu makeutusaine. Kakku oli niin hyvää että unohdin ottaa siitä kuvan, kun oli kauhea kiire päästä herkuttelemaan. :) Tässä resepti kakkuun:

150g kaakaomassaa
150g voita
2dl ruokosokeria
4kpl munia
2rkl mantelijauhetta

Kerma:
Kuohukermaa
Hunajaa
Vaniljasokeria

Mustikoita

Raasta kaakaomassa ja sulata se vesihauteessa. Sulata voi. Anna massan ja voin jäähtyä hieman ennenkuin sekoitat massat toisiinsa. Lisää sokeri. Lisää kananmunat yksitellen taikinaan voimakkaasti vatkaten. Lisää mantelijauhe. Kaada taikina irtopohjavuokaan ja paista 200 asteessa noin 10-15min.
Vatkaa kerma. Lisää hunaja ja vaniljasokeri varovasti nostellen kerman joukkoon.
Tarjoile mustikoiden ja kerman kanssa.


Täältä löydät alkuperäisen ohjeen:

http://karppaus.info/resepti/resepti.php?id=142