Avain suun hyvinvointiin ja terveyteen on mielestäni kunnollinen hammaspesu. Ostin vuosi sitten toukokuussa Oral B:n sähköhammasharjan ja en ole katunut ostosta päivääkään. Hammasharjassa on monta eri ohjelmaa, esim. hellävarainen- ja valkaiseva ohjelma. Harjaan kuuluu myös erillinen näyttö, mistä voi seurata kauanko hampaiden harjaus on kestänyt. Ruutuun ilmestyy hymyilevä naama kun harjaus on kestänyt suositeltavat kaksi minuuttia. :)

Harjaan on olemassa monenlaisia harjaspäitä, joista itse olen kokeillut kolmea erilaista. Toimin Buzzadorina (saan siis ilmaisia tuotenäyttritä testattavaksi itselleni ja ystävilleni. Lisätietoa www.buzzador.fi) ja sain testattavakseni kolme harjaspäätä, joista valkaiseva 3D White ja "tavallinen" FlossAction olivat minulle ennestään tuttuja. Nyt pääsin testaamaan myös tavallisen hammasharjan näköistä TriZonea. Sähköhammasharjan käyttöä ei voi kyllä ylistää koskaan liikaa. Hampaat tuntuvat aivan erilaisilta kuin silloin kun käytti manuaalista hammasharjaa. Hampaat puhdistuvat miljardi kertaa paremmin sähköisesti ja harja ilmoittaa koska suositeltu kaksi minuuttia on täynnä, hampaita tulee joka päivä pestyä tarvittava aika. Tavallisella harjalla kun tuppaa harjausajat jäämään paljon suositeltua lyhyemmäksi...

hammasharja-normal.jpg

Sähköhammasharjakaan ei saa aivan täysin puhdistettua hammasvälejä. Suosikkini hammasvälien puhdistamiseen on hammaslankain. Sillä saa kätevästi hammasvälit puhtaiksi, eikä tarvitse olla kädet suussa samalla tavalla kuin hammaslangan kanssa. Lankainta on todella kätevä käyttää. Naps vaan ja lankain on varren päässä kiinni.

hammaslankaimet%20yms-normal.jpg

Hammaslankaimen vaihtopäitä, hammaslankaa ja hammastikkuja. Kaikki loistavia apuvälineitä suun terveyden ylläpitämisessä!