Joulun jälkeen monella saattaa olla suut ja silmät täynnä lohta (meillä ainakin syötiin kylmä- ja lämminsavustettua sekä graavattua lohta muiden kalojen ohella). Tässä äärimmäisen yksinkertainen resepti kermaisesta uunikuhasta ainaisen lohen tilalle.

Kuhafileetä
Sitruunamehua
Mustapippuria
Himalajan ruususuolaa
Tuoretta tilliä
Kuohukermaa

Laita kuhafilee uunivuokaan. Purista päälle sitruunamehua ja ripottele päälle suola, pippuri ja tilli. Kaada kuohukerma vuokaan ja laita vuoka uuniin. Paista 175 asteessa, kunnes pinta on ruskettunut ja kerma kiehunut hieman kasaan.

Kuvan annoksessa kuha on tarjolla palsternakka-porkkanamuusin ja keitettyjen tuoreiden papujen, sekä tuoreen puolukkahillon kanssa. Yhdistelmä toimi erinomaisesti!

kuhaa%20uunissa-normal.jpg