Olen viettänyt nyt puoli vuotta uudenlaista elämää ja en enää ikinä aio palata vanhaan. Hetki sitten olin pullaa ja karkkia mussuttava, hyvin helposti ärsyyntyvä läjä, joka oli jatkuvasti väsynyt ja joka ei jaksanut tehdä oikein mitään ylimääräistä. Kun aloitin tämän elämäntapamuutoksen, olo koheni muutamassa viikossa aivan erilaiseksi ja paaaaaljon energisemmäksi. Tällä hetkellä vaaka näyttää, että painoa on lähtenyt 9,2kg, mutta olo tuntuu siltä että läskiä olisi sulanut paljon enemmänkin. Tavoitteeni on saada kaikki 33kg pois, mitkä olen 3,5 vuoden aikana kerännyt vyötärölleni. Olen ottanut tavoitteekseni että kilot olisivat poissa siihen mennessä kun täytän kolmekymmentä (toukokuussa vietän 28w synttäreitä, eli tässä on pari vuotta aikaa).

Kun olo on kevyempi ja kevätaurinko paistaa taivaalla, jaksaa myös lenkkeillä enemmän, mikä taas lisää hyvää oloa entisestään. Normaalisti kuljen koirien ja vaunujen kanssa noin 20-30km viikossa, mutta toissaviikolla intouduin kävelemään yhteensä 51km ja viikoviikolla yli 54km. Käveleminen on aivan huikeaa kun aurinko paistaa ja linnut laulavat. Täällä maaseudulla missä asumme saa hengittää lisäksi raitista ilmaa ja nauttia kevään tuoksuista, kun autoja ajaa vain harvakseen ohi. Kyllä elämä on ihanaa... :)

Tässä muutamia pointteja mistä saattaisi olla apua jos mietit itsekin elämäntapamuutosta:

1. Jätä pois kaikki viljatuotteet, eli vehnä, ruis, ohra ja kaura. Korvaa jauhot leivonnassa yms. esimerkiksi riisi-, manteli-, kookos-, tattari- tai maissijauhoilla.

2. Unohda tuotteet mitkä sisältävät tavallista sokeria. Jos sokeria on pakko käyttää, kookossokeri on terveellisempi vaihtoehto. Sokeririippuvuus helpottaa muutamassa viikossa (nimimerkillä kokemusta on).

3. Juo vettä, eikä mehuja, limsaa tai makuvesiä.

4. Älä osta valmisruokia, liemikuutioita, leikkeleitä yms. mitkä sisältävät kauheat määrät E-koodeja. Mitä vähemmän, sen parempi. 

5. Vältä kevyttuotteita! Syö mielummin kunnon raaka-aineista tehtyjä ruokia. Ne täyttävät paremmin ja eivätkä sisällä välttämättä niin paljoa keinotekoisia makeutusaineita yms. kuonaa.

6. Jos mahdollista, suosi Luomutuotteita. Esimerkiksi kananmunat maistuvat paljon paremmalle Luomuna.

7. Älä osta kaupasta mitään minkä tuoteselosteessa mainitaan sanoja mitä et osaa edes lausua. Sokerikulööri, aselyloitu ditärkkelysadipaatti, alumiinioktenyylisukkinaattitärkkelys, yms. sanahirviöt eivät voi olla terveellisiä.

8. Ala tutkimaan kaupassa tuoteselosteita. Väitän että moni (niin minäkin tein aiemmin) kulkee kaupassa kuin robotti ja kahmii ostoskärryihin tuttuja tuotteita, mutta ei oikeasti tiedä että mitä tuotteet sisältävät. Täytekeksipaketin tai karkkipussin kylkeä lukiessa alkaa miettimään että mitä päässäni oikein on liikkunut kun olen tunkenut kurkustani alas moista sontaa vuosikaudet.

Mikäli noudatat kaikkia kohtia, lupaan että olo kohenee ja virkistyy muutamassa viikossa huomattavasti. Sen jälkeen sinäkään et luultavasti halua palata entiseen pullamössöelämään. :)