Bongasin uusimmasta Pirkka-lehdestä jouluisen jäädykereseptin. Jäädykkeestä tuli tosi hyvää, mutta aika makeaa. Olen ajatellut että tämän reseptin voisi hyvin toteuttaa vaikka joulupöytään jälkiruoaksi.

200g tummaa suklaata

200g/3dl puolukoita

1/2dl kookossokeria

2rkl appelsiinin mehua (tai puolukkalikööriä)

250g mascarponea

3 kananmunaa

2dl kermaa

1rkl kookossokeria

Koristeluun:

puolukoita, suklaata

Sulata suklaa paloiteltuna mikrossa (matalalla teholla ja noin 10 sekuntia kerrallaan). Soseuta marjat, sokeri ja mehu blenderillä. Sekoita joukkoon mascarpone. Erota munista keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksitellen sulan suklaan joukkoon. Vatkaa kerma vaahdoksi ja nostele jäähtynyt suklaaseos kerman joukkoon. Lisää mukaan valkuaisvaahto ja mausta ruokalusikallisella sokeria. Huuhdo kuivakakkuvuoka kylmällä vedellä. Kaada suklaaseos vuokaan ja päälle puolukkaseos. Peitä foliolla ja laita pakkaseen vähintään viideksi tunniksi (mieluiten yön yli). Anna jäädykkeen temperoitua jääkaapissa noin 30 minuuttia ennen tarjoamista. Kasta vuoka reunaa myöten hetkeksi kiehuvaan veteen ja kumoa tarjoiluvadille. Koristele puolukoilla ja suklaalla.