Joulu ja uusivuosi on nyt takanapäin ja Ruokaremppaajan joulu sujui suhteellisen hienosti ilman suurempia herkkulipsahduksia. Jouluaattona söin kolme kappaletta miehen sukulaisen itsetekemiä lusikkaleipiä ja ässäkeksejä (jotka oli onneksi tosi pienikokoisia. Seliseli!), mutta esimerkiksi joulusuklaata en syönyt yhtään. Muutamana päivänä joulun tienoilla söin iltaisin maksimissaan 5kpl tummasuklaanappeja, missä ei ole lisäaineita (hieman sokeria kylläkin) jos alkoi tekemään mieli jotain herkkuja. Eli olen ihan tyytyväinen olotilaan tällä hetkellä, kun en pode perinteistä jouluähkyä tai syyllisyyttä siitä että söin kymmenittäin konvehtirasioita. :) Tässä pari suhteellisen terveellistä konstia nauttia joulukinkusta.

joulukinkkua-normal.jpg

Joulukinkkua cantaloupemelonin ja vuohenjuuston kanssa.

joulukinkkumunakas-normal.jpg

Munakas joulukinkusta, juustosta ja tomaatista. Lisukkeena tuoretta puolukkahilloa.

Tein uudenvuoden kunniaksi makaronisalaattia, gluteenittomista makaroneista tietenkin. Salaatin seurana pupelsin pari lisäaineetonta nakkia, joita satuin löytämään kauppareissullani.

Gluteenittomia makaroneja
Luomu salaattia
Kurkkua
Suippopaprikaa
Kotimaisia pakasteherneitä sulatettuna
Kermaviiliä
Luomu pekonia paloiksi leikattuna ja paistettuna
Tuoretta timjamia
Himalajan ruususuolaa
Luomu jauhettua mustapippuria
Valkosipulin kynsiä hienonnettuna (hienonnus tehdään veitsellä, EI puristimella)

Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja laita salaatti jääkaappiin maustumaan. Kaada tarjoilukulhoon ja nautiskele esimerkiksi nakkien tai vaikkapa keitettyjen luomu-kananmunien kanssa.

nakit-normal.jpg

Tässä nämä nakit. Ihan syötävän makuisia olivat. Ja tosiaan ihan ilman lisäaineita. :)

nakit%20ja%20salaatti-normal.jpg

Mikrossa kärvistettyjä nakkeja ja makaronisalaattia.