125g voita

2dl mantelijauhetta

1dl riisijauhoa

1rkl pellavansiemenrouhetta

1rkl auringonkukansiemeniä

1tl psylliumia

0,5tl suolaa

1 Luomu muna

Nypi pehmeä voi, jauhot, siemenet, psyllium ja suola taikinaksi. Lisää muna. Levitä voideltuun piirakkavuokaan. Laita pohja jääkaappiin sillä aikaa kun valmistat täytteen.

iso kesäkurpitsa

kevätsipuli varsineen

3kpl valkosipulinkynsiä

1 tl suolaa

Luomu mustapippuria

voita paistamiseen

tuoreita yrttejä (itse käytin oman maan persiljaa ja ruohosipulia)

3 tomaattia

175g fetaa

2 munaa

2dl täysmaitoa

(20kpl oliiveja), itse jätin oliivit pois, kun en tiennyt pitävätkö vieraat niistä

Pilko kevätsipuli, valkosipuli ja kesäkurpitsa ja paista palaset voissa. Lisää suola ja mustapippuri. Pilko tomaatit ja valuta fetat. Saksi tai pilko yrtit pienemmäksi. Vatkaa munat ja maito sekaisin kulhossa.

Paista pohjaa 200 asteessa noin 10 minuuttia. Lisää kesäkurpitsat ja sipulit pannulta, ripottele päälle yrttejä, lado tomaatit ja fetat ja kaada munamaito päälle. Paista piirasta vielä noin puolisen tuntia. 

Piirakka kannattaa tehdä valmiiksi jääkaappiin jo edellisenä iltana, sillä tuoreeltaan pohja on murenevaista.

Tässä alkuperäinen resepti piirakkapohjaan: http://ruoka-aikamatka.blogspot.fi/2013/09/gluteeniton-savukalapiirakka.html

piirakka%20v%C3%A4limeri-normal.jpgpiirakka%20v%C3%A4lim.-normal.jpg

Alemmassa versiossa yrtit ovat tomaatin ja fetan alla ja ylimmässä kuvassa päällimmäisenä.