125g voita
2dl mantelijauhetta
1dl riisijauhoa
1rkl pellavansiemenrouhetta
1rkl auringonkukansiemeniä
1tl psylliumia
0,5tl suolaa
1 Luomu muna
Nypi pehmeä voi, jauhot, siemenet, psyllium ja suola taikinaksi. Lisää muna. Levitä voideltuun piirakkavuokaan. Laita pohja jääkaappiin sillä aikaa kun valmistat täytteen.
iso kesäkurpitsa
kevätsipuli varsineen
3kpl valkosipulinkynsiä
1 tl suolaa
Luomu mustapippuria
voita paistamiseen
tuoreita yrttejä (itse käytin oman maan persiljaa ja ruohosipulia)
3 tomaattia
175g fetaa
2 munaa
2dl täysmaitoa
(20kpl oliiveja), itse jätin oliivit pois, kun en tiennyt pitävätkö vieraat niistä
Pilko kevätsipuli, valkosipuli ja kesäkurpitsa ja paista palaset voissa. Lisää suola ja mustapippuri. Pilko tomaatit ja valuta fetat. Saksi tai pilko yrtit pienemmäksi. Vatkaa munat ja maito sekaisin kulhossa.
Paista pohjaa 200 asteessa noin 10 minuuttia. Lisää kesäkurpitsat ja sipulit pannulta, ripottele päälle yrttejä, lado tomaatit ja fetat ja kaada munamaito päälle. Paista piirasta vielä noin puolisen tuntia.
Piirakka kannattaa tehdä valmiiksi jääkaappiin jo edellisenä iltana, sillä tuoreeltaan pohja on murenevaista.
Tässä alkuperäinen resepti piirakkapohjaan: http://ruoka-aikamatka.blogspot.fi/2013/09/gluteeniton-savukalapiirakka.html
Alemmassa versiossa yrtit ovat tomaatin ja fetan alla ja ylimmässä kuvassa päällimmäisenä.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.