Perheessämme on koiria, joten kävelen vaunujen ja koiran/koirien kanssa lähes päivittäin. Arkipäivisin herään aamuyöstä kun mies ja poika nukkuvat. Silloin lähden juoksuttamaan koiria vapaana. Koirat juoksevat innoissaan taloamme ympäröivällä pellolla ja minä sauvakävelen pellossa noin kilometrin verran, kunnes tulen sisälle jatkamaan unia. Kesällä kun pellossa kasvoi vielä vilja, kastelin kukkia ja tein pihahommia kun koirat säntäilivät pihassa ja lähimetsissä. Talvisin mies ajaa pellolle jäljen moottorikelkalla että pääsen tallustamaan jälkeä pitkin ja vältyn puolimetrisessä hangessa kahlaukselta.

Mikäli vietän lapseni kanssa kotipäivää, lähdemme vaunulenkille aamupalan jälkeen. Mukaan tulee aina siperianhuskymme joka tarvitsee paljon liikuntaa. Yleensä menemme noin 4-5km lenkin, mutta joskus enemmän tai vähemmänkin. Kun palaamme huskyn kanssa kotipihaan, lähden lenkittämään kahta muuta koiraamme. Niiden kanssa lenkin pituus on huomattavasti lyhyempi.

Liikuntani koostuu lähestulkoon kokonaan kävelystä. Minulla on kyllä nurkissa käsipainoja, jumppakuminauha, jumppapallo, bosupallo, zumba-DVD yms yms, mutta jostain kumman syystä niitä tulee käytettyä äärimmäisen harvoin. :S omistan myös kaikennäköisiä kuntoilu- ja tanssipelejä Nintendo Wiille (jotka on oikeasti aika tehokkaita. Eräskin kuntosalipeli saa reidet muusiksi, niin että seuraavat neljä-seitsemän päivää rappusten nousu - ja lasku yms. liikunta tekee kipeää), mutta niitäkin tulee pelattua kauhean harvoin.

Kanniskelen päivittäin lastani, joka on tällä hetkellä noin 8,5 kiloinen, joten käsijumppaa tulee kiitettävästi päivän aikana.

Olen ollut nuorempana himoliikkuja. Ala- ja yläasteella harrastin kilpauintia ja myöhemmin kävin salilla ja ryhmäliikuntatunneilla, sekä mm. pyöräilin, juoksin ja sauvakävelin. Uinnista ja salillakäynnistä haaveilen välillä, mutta lähimpään uimahalliin on 30km ja lähin kuntosali olisi 16km päässä. Jos haluaisin treenata rauhassa, tarvitsisin pojalle aina hoitajan ja se ei ole kauhean helppoa järjestää.

Tässä muutama kuva lenkkimaisemistani:

 

WP_000636-normal.jpgWP_000485-normal.jpgWP_000304-normal.jpg