Kesä antaa loistavan mahdollisuuden viljellä omassa pihassa vihanneksia ja yrttejä. Kun hoitaa kastelun pelkällä vedellä, saa takuuvarmasti luomua ruokapöytään. Tein yhtenä vuonna pihalle ison kasvimaan ja naapuri on useana keväänä tullut mullaamaan meille suuren perunamaan traktorilla ja perunanistutuskoneella. Kun edellämainitut tekee nurmikon kääntämällä, rikkaruohot puskevat maan läpi niin vauhdikkaasti, ettei koko kesänä ehtisi tehdä muuta kuin nyppiä rikkaruohoa ja heinää penkeistä. Eri asia voisi olla jos talosta olisi aina löytynyt kasvimaa, josta olisi vuosien varrella saatu kitkettyä rikkaruohot pois. Olen istuttanut vihanneksia ja yrttejä pitkin pihaa pieniin penkkeihin, niin rikkaruohojen kanssa taisteleminen on huomattavasti helpompaa. Myös sato on tietenkin pienempi kuin suurelta kasvimaalta, mutta pääsee sentään vähän maistelemaan itse kasvatettuja herkkuja. 

Tänä kesänä yrttipenkistä löytyy ruohosipulia, persiljaa ja tilliä. Vihanneksista taas kesäkurpitsaa, porkkanaa, tomaatteja, herneitä ja vahapapuja. Tomaatit ja pavut ovat minulle uusia tuttavuuksia, joten saa nähdä kuinka sadon kanssa käy. :)

kes%C3%A4kurpitsa-normal.jpg

Kesäkurpitsan lehtien alla löytyy jo kaksi syöntikokoista kurpitsaa ja monen monta pienempää on kypsymässä.

porkkanantaimet-normal.jpg

Tästä penkistä löytyy porkkanan alkuja. 

Herneenversot-normal.jpg

Tästä penkistä löytyy hernettä. Kun versot ovat vielä pieniä, penkkiä voi kätevästi harventaa leikkaamalla osan taimista herneenversoiksi esim. salaatin päälle.