Isäni antoi meille Pyhäjärvestä verkoilla saamiaan kuhafileitä, jotka kaupan kassiloheen kyllästyneenä otin innosta kiljuen vastaan. :) kuha sopii täydellisesti yhteen juuresten kanssa, joten kuhan seuraksi valmistin hunajaisia porkkanoita ja palsternakkoja.

Palsternakkaa
Porkkanaa
Juoksevaa hunajaa
Mustapippurirouhetta (Luomu)
Himalajan ruususuolaa

Kuori ja pilko juurekset. Lado juurekset uunipellille, jossa on leivinpaperi (itse laitoin kaksi paperia päällekkäin, niin vältyin pellin putsaukselta). Purista reilusti hunajaa juuresten päälle ja sirottele ruususuola ja pippuri. Paista 200 asteisessa uunissa, kunnes juurekset ovat kypsiä ja saaneet väriä. Sekoita juureksia muutamaan kertaan paiston aikana.

Kuhafileitä
Sipuli
Sitruunamehua
Ruususuolaa
Jauhettua mustapippuria (Luomu)
Voita paistamiseen
Kuohukermaa

Pilko sipuli. Laita voita pannulle ja kuullota sipulit. Lisää kuha ja paista muutama minuutti. Käännä kalat ja lisää sitruunamehu sekä mausteet. Paista vielä pari minuuttia ja lisää kuohukermaa. Anna kerman kiehua hetken aikaa kasaan. Tarjoile kuhat juuresten kanssa. :)

kuhaa%20ja%20juureksia-normal.jpg