Mieheni toi eilen kaupasta kauhean kasan hyvin kypsyneitä banaaneja (itse ostan aina mahdollisimman raakoja ettei tarvitse käyttää kaikkia banaaneja kerralla). Tänään banaanit alkoivat näyttää jo siltä että niille tarvitsisi tehdä jotain ennenkuin ne joutuu heittämään roskiin. Siitä se ajatus sitten lähti ja päätin kokeilla perinteistä banaanikuivakakkua gluteenittomana versiona. Maistoin palasen kakkua kun se oli ollut muutamia tunteja jääkaapissa ja hyvää oli, mutta kuivakakut kannattaa kyllä leipoa pari päivää ennen tarjoilua, koska maku vaan paranee mitä kauemin kakku on kylmässä. Kakku maustuu hyvin myöskin pakkasessa, eli jos kakkua jää yli, kannattaa loput laittaa pakkaseen vaikkapa yllätysvieraiden varalle odottamaan. :)

 

150 g sulatettua voita
1½ dl kookossokeria
4 kypsää luomubanaania soseutettuna
2 munaa
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
½ tl neilikkaa
½ tl inkivääriä
½ tl suolaa
4 dl riisijauhoja
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta

1tl psylliumia

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa. Voitele rengasvuoka voilla ja ripottele vuokaan kookossokeria taikinan tarttumisen ehkäisemiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista noin 40-60 minuuttia.