Löysin kerran nettiä selatessani mielenkiintoisen kuuloisen piirakkapohjareseptin, jossa voi oli korvattu avocadolla. Tämä kuului niihin resepteihin, joita oli pakko kokeilla. Olen tehnyt nyt kaksi kertaa piirakkaa ja lopputulos on ollut kummallakin kerralla oikein mainio. Alkuperäisessä pohja ohjeessa jauhot olivat vehnä- tai spelt jauhoja, mutta itse käytin riisijauhoja.
Piirakkapohja:
1 kypsä avocado
1 luomumuna
2,5dl riisijauhoa
1tl Himalajan ruususuolaa
Muussaa avocado haarukan avulla mössöksi. Lisää muna sekä suola. Lisää riisijauhot ja sekoita tasaiseksi. Voitele piirakkavuoka voilla ja painele taikina vuokaan (kastele sormet välillä kylmällä vedellä niin taikina ei tartu niin pahasti käsiin). Esipaista pohjaa noin viisi minuuttia ennen täytteiden lisäämistä.
Taikina on hennosti vihertävää. :)
Feta-kasvistäyte:
1 iso sipuli
1 suippopaprika
Pussi suikalejuureksia (180g)
Voita paistamiseen
2dl kuohukermaa
3 luomumunaa
Fetajuustoa
Tuoretta timjamia saksittuna pieneksi
Mustapippurirouhetta
Himalajan ruususuolaa
Pilko sipuli ja freesaa voissa. Pilko paprika ja lisää pannulle. Lisää suikalejuurekset. Kaada kasvikset pannulta esipaistetun piiraspohjan päälle. Muussaa fetakuutioita hieman haarukalla ja ripottele fetamössöä kasvisten päälle. Sekoita kerma, munat ja mausteet kulhossa ja kaada piirakan päälle. Paista 200 asteessa noin 35 minuuttia.
Feta-kasvispiirakka uunissa.
Uunista tullut feta-kasvispiirakka.
Kokeilin piirakkaa myös perinteisellä kinkku-juusto-paprikatäytteellä. Hyvää oli! :)
Tässä linkki alkuperäisen pohjan ohjeeseen:
http://kiloklubi.fi/artikkelit/Kevyt-piirakkaresepti-Korvaa-voi-avokadolla/1260/
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.