Jos pitäisi päättää yksi ruoka mitä joutuisi syömään loppuelämänsä, tämä lohen ja salaatin yhdistelmä olisi yksi vaihtoehdoista mitä miettisin. Luin Varpu Tavin Maanantaisoturin dietti -kirjasta että retiisi on kauhean terveellistä. Minulla ei ole aiemmin ollut minkäänlaista mielipidettä retiisistä, koska en ole oikeastaan ikinä syönyt retiisejä. Aloin etsimään retiisireseptejä ja löysin tämän lohen ja salaatin loistavan yhdistelmän. Itse söin lohta ja salaattia, mutta miehelle ja pojalle keitin myös perunoita. Pojan (1v3kk) lohipalaan lisäsin mausteet inkivääriä lukuunottamatta ja jätin salaatin syöttämättä, sillä lisäsin siihen todella runsaasti valkosipulia (nams!). Niin ja retiisit... Voi kuinka ne sopivatkaan ihanasti salaattiin! Odotan jo vesi kielellä että pääsen ostamaan kesällä tuoreita retiisejä torilta. :)

Lohifile
Sitruunamehua 
Rouhittua mustapippuria
Himalajan ruususuolaa
Tuoretta inkivääriä
Tuoretta korianteria

Laita lohi uunivuokaan. Pirskottele päälle sitruunanmehu ja sirottele pippuri sekä suola. Kuori ja hienonna inkivääri (Mini Chopper josta kirjoitin jokin aikaa sitten, on loistava mm. tähän tarkoitukseen). Hienonna korianteri veitsellä. Ripottele inkiväärisilppu ja korianteri lohen päälle. Laita tuorekelmu uunivuoan päälle ja anna lohen marinoitua jääkaapissa yön yli.

lohi%20marinoitumassa-normal.jpg

Tältä lohi näytti mennessään jääkaappiin marinoitumaan.

Paista lohta 200 asteisessa uunissa, kunnes se on kypsynyt täysin. Uunista tulon jälkeen kala näyttää osapuilleen tältä:

uunista%20tullut%20lohi-normal.jpg 

Salaatti:

Puoli rasiallista tummia viinirypäleitä 
Retiisejä
Valkosipulinkynsiä
2dl turkkilaista jogurttia
Rouhittua mustapippuria
Himalajan ruususuolaa

Halkaise rypäleet puoliksi. Viipaloi retiisit ohuiksi viipaleiksi. Tee valkosipulinkynsistä silppua veitsellä (puristin tekee mausta kitkerän, eli älä käytä puristinta!) . Lisää mukaan jogurtti sekä mausteet ja sekoita huolellisesti. Laita salaatti hetkeksi maustumaan jääkaappiin.

valmis%20lohi%20ja%20salaatti-normal.jpg

Tässä lohta ja salaattia. Yhdistelmä on TODELLA hyvä! Suosittelen kokeilemaan! :)

 

Alkuperäisen reseptin löydät tämän linkin takaa:

http://urbaanilusikka.blogspot.fi/2013/06/raikas-rettiisisallaatti-ja.html?m=1