Ostin tuttujen lapsen leirikoulun hyväksi kesälehden, mihin ala-asteella olevat lapset olivat keränneet lemppari reseptejään ja vitsejä. Ohjeiden joukosta löytyi Pätkiskakku, jonka muokkasin gluteenittomaksi. Kakkuun sopisi mainiosti esimerkiksi mokkapalojen päällyskuorrute päälle. Yksinään kakku on hieman kuivakkaa. Tein kakkuun Pätkis-kermavaahdon lisukkeeksi, mutta yhdistelmä on niin makea että jos sitä syö enemmänkin, tulee etova olo (nimimerkillä kokemusta on...).

5dl riisijauhoja

3dl kookossokeria

2tl vaniljasokeria

1rkl leivinjauhetta

4rkl kaakaojauhetta

150g sulatettua voita

2dl turkkilaista jogurttia

1pss/7kpl Pätkis-karkkeja paloiteltuna

3 Luomu munaa

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata voi kattilassa ja lisää Pätkikset. Lisää jogurtti ja munat. Kaada seos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita huolellisesti. Paista noin 45 minuuttia.

Pätkiskerma:

Pätkiksiä

Kuohukermaa

Vaniljasokeria 

Vähän juoksevaa hunajaa

Vatkaa kerma vaahdoksi. Pilko pätkikset muutaman millin paksuisiksi paloiksi. Lisää pätkikset, vanijasokeri ja pieni loraus hunajaa.

p%C3%A4tkiskakkua%20ja%20kermaa-normal.j

Kakku ja Pätkis-kermaa. Taustalla villasukkatyömaa. :)

p%C3%A4tkiskakku-normal.jpg

Uunista tullut kakku.