Ostin tuttujen lapsen leirikoulun hyväksi kesälehden, mihin ala-asteella olevat lapset olivat keränneet lemppari reseptejään ja vitsejä. Ohjeiden joukosta löytyi Pätkiskakku, jonka muokkasin gluteenittomaksi. Kakkuun sopisi mainiosti esimerkiksi mokkapalojen päällyskuorrute päälle. Yksinään kakku on hieman kuivakkaa. Tein kakkuun Pätkis-kermavaahdon lisukkeeksi, mutta yhdistelmä on niin makea että jos sitä syö enemmänkin, tulee etova olo (nimimerkillä kokemusta on...).
5dl riisijauhoja
3dl kookossokeria
2tl vaniljasokeria
1rkl leivinjauhetta
4rkl kaakaojauhetta
150g sulatettua voita
2dl turkkilaista jogurttia
1pss/7kpl Pätkis-karkkeja paloiteltuna
3 Luomu munaa
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata voi kattilassa ja lisää Pätkikset. Lisää jogurtti ja munat. Kaada seos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita huolellisesti. Paista noin 45 minuuttia.
Pätkiskerma:
Pätkiksiä
Kuohukermaa
Vaniljasokeria
Vähän juoksevaa hunajaa
Vatkaa kerma vaahdoksi. Pilko pätkikset muutaman millin paksuisiksi paloiksi. Lisää pätkikset, vanijasokeri ja pieni loraus hunajaa.
Kakku ja Pätkis-kermaa. Taustalla villasukkatyömaa. :)
Uunista tullut kakku.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.